26 Eylül 2017 Salı

Mehmedim Akif'tir Akifim ÇANAKKALE Tiyatral Şiir Dinletisi

30 Mart 2016 Çarşamba 21:28 tarihinde eklendi | 569 defa okundu

30 Mart 2016 tarihinde Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Yalvaç Meslek Yüksekokulu ortak etkinliğinde  “Mehmedim Akif’tir, Akifim Çanakkale” adlı tiyatral şiir dinletisi gerçekleştirilmiştir.

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle Meslek Yüksekokullarımız ve SDÜ Türkçe Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği tiyatral şiir dinletisi, Çanakkale’de ve memleketin her bir yanında vatan savunması görevi esnasında şehit düşen askerlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Çanakkale’nin manasının daha iyi anlaşılması açısından yaşanmış hikayelerin anlatıldığı etkinlikte, şehit askerlerimiz ve yakınları canlandırıldı; Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunuldu ve İstiklâl Şairimizin şiirleri seslendirildi.

Etkinliğin ardından Öğr. Gör. Hakan Alpaslan rehberliğinde Psidia Antiokheia Antik Kentine gezi düzenlendi.